tisdag 27 januari 2009

Plädar

.

.


Vi har haft ett plädprojekt i släkten. För några veckor sedan kom plädarna tillbaka från beredningen på Morjärvs Ullspinneri. Ulliga och härliga att svepa om sig så här mitt i vintern. Vi beställde material till en speciell pläd (som jag inte kommer ihåg namn och modell på just nu), men ganska snart började vi blanda in restgarner som fanns på vävstugan sedan tidigare vävprojekt och här är smakprov på alla sex plädarna. Visst är det roligt att det kan bli så olika?
.
.


Från vänster: 1:a valde jag garner till men jag fick hjälp att väva den, 2:a har min mamma vävt (hon var först ut och följde mönstret), 3:e är min systers, 4:e har jag vävt, 5:e har min svägerskas och den 6:e är min svärmors.
.
Plädar är roligt att väva och går ganska fort. Det kommer vi att göra igen, men först ska jag sätta upp en omgång bredare mattor (ca 150 cm) i den breda vävstolen.

Må så gott!
.
Viktoria

5 kommentarer:

Mikaela sa...

Jag fick i helgen knutit fransarna på min pläd som jag vävt innan jul :) Den blev också riktigt gosig och skön, jag kommer dock inte att rugga den, som vi säger här i Finland ;) I kväll ska jag börja väva gångmattor i tuskaft med inslag av rosengång, härligt! Era plädar är riktigt vackra, härliga gfärger...

Lilla huset på prärien sa...

Åh Victoria så fantastiskt duktig du och hela klanen är!! Jag blir så himla imponerad av sådant hantverk!! Jättefina plädar!! Det är så härligt att se.

med nål och tråd sa...

Alla är fina. Dem skulle man ha hemma i soffan :) Vad kul att ni alla gillar att väva så att ni kan ha projekt i hop.

Jag har vävt en pläd med eget mönster. Den blev inte så vacker (men jag använder den ändå), dels för att inslaget löpte för långt över varpen och sen blev den alldeles för luddig i filtningen. Konstigt.

Medea sa...

Vilka vackra färger. Enkla och fina. Jag har vävt pläd en gång och tyvärr klippte en sur två-åring sönder den en gång. (Han är nu snart 19 och förlåten)

Britt-Marie sa...

Så mjuka och härliga de ser ut. Helt underbart att krypa in i. Kul att ni gör ett projekt tillsammans.

I vår stuga har vi en morjärvspläd (gammal) under lakanet i sängen för att dels ta bort fukt men även att få värme fortare.

Helt underbara. Jag har beställt en yllevarp för barnvagnstäcken, spännande.

Vet du hur mycket garn det går per m2 till plädar, 2 trådigt.

Kram