lördag 19 september 2009

Halm eller nougat

.

.
Ännu en stor matta vävd av trasor som Anna-Karin Sjöblom batikfärgat åt mig. Den här gången i halmgulfärg säger jag. I nougat säger Anna-Karin. När jag la den i halmstubben så blev jag osäker på vad jag ska kalla den. Färg är väldigt svårt!
.
Just den här trasripsmattan är och "provbor". Jag har gjort en liknande grå tidigare, som fick namnet Grå Grande.
.


.

Trevlig helg!
.
Viktoria

12 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Mmm så vackra de är dina mattor! Den här är helt i min smak och definitivt en sådan jag skulle kunna tänka mig till min soffgrupp. Sååå vacker!

Trevlig helg!

Kram J

Annika sa...

Ytterligare en härligt snygg matta som kommit ur din vävstol.... den skulle nog trivas här hos mig mä.... ja färger är svårt att definiera ibland.... har slitit som ett djur med rött,hallonrött eller vinrött ett tag... fick helt sonika bara gilla läget till slut...:) ha en fortsatt härlig helg o ta en tur ut i det vackra vädret.... stolen springer inte iväg.... Kram Annika

Fruädel sa...

Underbart vacker! Tänkt den som hade en vävstol, och ett par års utbildning i hantverket förstås...
Duktiga du!

Superroligt att läsa om dig i Drömhem!

Kram kram/Tess

Fruädel sa...

Jo nu kan du se hur vi bor! En blogg är under uppbyggnad, tack vare dig! Har lagt in en bild på "holken" som den såg ut när den just var klar för tre år sedan, ska lägga in ny bild snart och bilder på nybygget! Ska på vindpapp nu i veckan och sen är det bara att sätta på panel och få in fönster och dörrar. Ska få våra "dala" blå dubbeldörrar nu i veckan. Sååå spännade att se om det blir rätt färg!/tess

desiree sa...

Det är svårt med färger. De är olika i olika ljus. (Och ännu svårare med foton)

Hoppas att den passar in i sitt nya hem.

MiA sa...

Alltid lika vackra! Färgerna är så behagliga :)

Birgitta sa...

Hej! En snygg matta till från din vävstol. Färger är bedrägliga. Man vet aldrig förrän det är klart. Sen får man tänka på att varpen tar sej en del av färgen. Hoppas du förstår hur jag tänker. Och då blir det liksom inte alltid som man tänkt. Men i regel brukar det bli bra ändå. Jag tycker du ska vara nöjd med din fina matta.
Ha en skön helg.
Kramis Birgitta

Meta sa...

Hej
En så spännande matta du har vävt. Det måste ha varit jätteroligt att väva den. PÅ hur många partimönster är den vävd, om jag får fråga? Tycker ockås oerhört mycket om att väva mattor. Har en glesrips på lut framöver som kanske dyker upp på mig blogg då. Välkommen dit.
Hälsningar Meta

India sa...

Du får gärna spara mitt förkläde som inspiration det är det min blogg är till för, att inspirera andra och jag blir bara så jätte glad när det är någon som inspireras av det jag lägger ut. Jo det ska nog bli ett förkläde eller två men sedan får jag se... Mycket vacker matta du har där. Stiligt!

Ulrika sa...

Men åååååh, VAD FIN!
Nu blir jag allt sugen att beställa mig en matta jag också!

Frida Andréasson sa...

Vilken vacker matta!! Känns som en extra lyxig trasmatta. mkt fint.
mvh frida

Meta sa...

Glad blir jag när jag läser din kommentar. Tack. Färg är färg, dova som färgstarka. Jag tycker du med varsamt öga hantera de "tysta" färgerna. Det tycker jag är svårt. Då är det kul med inspirationen vi kan ge varandra.
Bilden du har på tyger är ju en fantastisk färgkombination!
Önskar dig en fin dag!
/Meta