tisdag 20 oktober 2009

Torekällbergets Krukmakeri

.

.
Är i fullfärd med att planera och arrangera årets upplaga av Kreativa Julmarknad. Inspirerad av alla duktiga och kreativa människor som anmäler sig så kom jag på att jag inte tipsat om två kreativa tjejer som verkligen imponerade på mig i somras.
.
På sensommaren tog vi med barnens 1,5 årige kusin och åkte till Södertäljes eget urmysiga lilla Skansen, Torekällberget, för att klappa getter och fika lite. När lillan somnade tog vi en sväng på de gamla gatorna och jag skulle bara kika lite, lite, lite där det stod Torekällbergets Krukmakeri, men kom ut med fyra alster av Miriam Axelsson. Helena Odsvall gör lika fina saker, men jag köpte inget av henne den här gången.
.
Kanske nästa för jag tänker åka tillbaka.
.


.
Det mesta är grönt - som vanligt! De små faten har ungefär samma grågröna färg som trägolvet i vår nya ateljé/vävstuga numera. Bilder kommer garanterat.
.
Allt gott!
Och glöm inte att anmäla er till Kreativa Julmarknaden!
.
Viktoria
.

10 kommentarer:

dalen 191 sa...

jättevackra keramikalster.
Du har så mycket ögongodis på din blogg! :-)

Anonym sa...

Såå vackra saker! Åh, vad jag gillar dem.

Du/ni är så kreativa! Måste vara roligt att arrangera ett sånt projekt. Men inte utan knorr kan jag tro... kvinnor har ofta speciella önskemål! Det gäller nog att trolla med knäna vissa gånger?

Lycka till med Kreativa julmarknaden.

Kram Eva-Mari

Lilla huset på prärien sa...

Fantastiskt fint!! Jag älskar keramik. Och just nu går jag en kurs på 10 gånger som är helt fantastiskt kul! Skulle kanske gått en vävkurs jag men jag vet att jag inte skulle klara av det så det fick bli keramik istället ;)

Kram Jenny

Lina sa...

Verkligen vackra. Glasyren ses speciell och den görs rättvisa av formerna!
/Lina

Annika sa...

Hejsan Viktoria.... vilken fin keramik du hittat.... älskar robust härlig keramik att använd till både vardag o fest.... o vad kul att planera en julmarknad.... har funderat på att vara med på en lokal sådan men inte bestämt mig än.... allt går inte i ljusa toner just nu... idag blev jag uppsagd på jobbet.... o att hitta nytt kan jag tänka blir lite svårt i dessa tider.... tur man har vävstolen att banka lite i.... håller på med en matta till mig själv.... har liiite kvar o sen blir det pläd..... Ha det så gôtt.. Kram Annika

Grön Iris sa...

Hej, jätte fina alster.
Va kul med julmarknaden och era nya blivande lokaler.

Kram Linda

Birgitta sa...

HEJ! Ser att du har mycket att stå i nu. Julmarknad, nya lokaler och att väva. Men du har massor av energi och då går allt.
Jag ska bara vara med på en julmarknad om 4 veckor. Det får räcka i år. I morron hoppas jag få hela dagen i vävstugan och sedan ska jag lägga in utlovad tävling på bloggen. Så titta in sedan.
Ha en mysig fredagskväll och en skön lördag.
Kram Birgitta

Kullan Pullan sa...

Underbart fint, jag gillar verkligen keramik. Har en drejskiva som tyvärr har fått stå ensam ett bra tag då jag har haft problem med en hand men jag blir såååå sugen.
kram Paula

Meta sa...

Hej Viktoria
Nu har jag lite mer (men ändå hastigt) tittat igenom din blogg. Den är HELT fantastiskt och jag blir så inspirerad av ALLT vackert du producerar och hämtar egen inspiration ifrån.
Jag kan se att det finns likheter i ditt sätt att arbeta motsvarande mitt och det ger mig mod och inspiration till att fortsätta i min lilla takt. Kanske det blir annorlunda någon gång.
Lycka till med ditt framöver. Tittar snart in igen.
Meta

Anonym sa...

Vad kul att ni gillar mina grejer.
Välkomna till min hemsida!

http://miriamaxelsson.se

Leriga hälsningar
Miriam Axelsson
Torekällbergets krukmakeri