söndag 21 februari 2010

Paul Smith?

.

.
Jag var på Antikmässan i fredags. Lika inspirerande som vanligt. Det var gott om pallar, men ont om trasmattor. Endast en matta fick följa med hem. En enkel tuskaftsmatta, men med ränder så finstämda att man skulle kunna tro att rändernas mästare Paul Smith komponerat den. Men han var nog inte ens född när den här mattan vävdes.
.

.
Ha en bra vecka i snön!
.
Viktoria
.

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Visst är det härligt med gamla fina trasmattor och oftast är de vävda i tunna trasor.
Kramis Birgitta

Annika sa...

Älskar härliga gamla randiga trasmattor..... de ör ju så underbara i färger o randning o jobbet som är nerlagt.... o alla gamla kläder som klippts i smala korta remsor o lagts i väven med kärlek..... kram Annika

Kullan Pullan sa...

En trasmatta sätter charmen på en gång och vilka fina pallar du samlat på dej!
Ha det gott
Kram Paula

Anelias hantverk sa...

Men oj så många härliga trasmattor som fanns här! Som ung satt jag med och klippte alla smala remsor och så vävde jag själv mattor men det är längesen.
Ha en bra dag!

Ulla sa...

PS hade nog kikat på din matta som du fick när han gjorde Stripe. Inget nytt under solen eller hur?

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Riktigt ljuvlig matta, och randning. Jag har en som påminner lite om den. Min är i vårgröna toner, och inköpt på en loppis utanför Eskilstuna. Efter lite lagning är den nu en favorit.

Ha det bra!

Anonym sa...

Gamla, av oändliga såpskurningar, mjuka trasmattor är guld värda. Här ser man verkligen att alla trasor tagits omhand och använts. Hoppas du trivs i din nya ateljé och snart vill vi se ett av dina vackra alster igen!

Kram Eva-Mari

Nordingården sa...

Åh mera ljuvliga trasmattor, en sådan lantlig o inspirerande blogg! Mari.