torsdag 9 december 2010

Pippilotta

.

.
Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump heter inte någon av min systers döttrar, men ingen av dem skulle skämma namnet. Tvärtom.
.
Inspirerade av denna kavata tjej har dotra mi och jag sytt och vävt till småkusinerna. Pippimatta i rosengång med flätad frans. Jag har knutit in dubbelt antal varptrådar.
.
Lapptäcket har H, nio år, sytt. Alla hjärtan tryckte hon på Sätergläntan i somras. På frågan vad som var roligast på kursen svarade hon att sy symaskin och så föddes idén till lapptäcket. Om man kan få symaskinskörkort så har hon det nu.
.
Trevlig helg!
.
Viktoria
.

.
.
ps. Elefantpåslakanet sydde mamma till syster och mig av Marimekkotyg på 70-talet.

10 kommentarer:

Y sa...

åh så fint!
du har en ljuvlig unge!
(min lediga vecka försvann i kaos på jobbet. Tre sjukskrivna är mer än det kära landstinget klarar av. Jag hade verkligen sett fram emot en Stallarholmenutflykt)

Annas alster sa...

Nämen! Vilken fantastiskt duktig dotter du har, så fint så fint! Kunde inte gjort det bättre själv. Och mattan, åh, den vill jag ha. Vilken bra idé. Det finaste blogginlägget jag läst på länge!

Nordingården sa...

Å jag älskar alla dina mattor, de du gjort själv el inte! Denna pippimatta var ju bara för läcker! Din kompis svarta matta var så snygg också! Mari.

Nordingården sa...

.. du säljer väl inte, om jag inte misstagit mej? Mattan med kissen på och trappmattan var bara så vansinnigt snygga! Mari.

Birgitta sa...

Vilken härlig och somrig matta till en liten tös. Vad duktig din dotter är som sytt ett lapptäcke.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Norrfrids Eija sa...

Sådan mor sådan dotter! Vilka minnen i det lapptäcket! Och Pippimattan vilken idé till ett barnrum. Har haft min dotters pippitröja på G länge nu, hon har säkert vuxit ur den vid det här laget. Har så mycket annat som kommer i vägen...

LENA sa...

Hej!
Vilken härlig "pippimatta", och lapptäcket var jättefint, duktig tjej du måste ha! Fina fräscha färger...rött, vitt och blått.
Själv väver jag en rosa "flickig" matta med,inslag av "änglar". Inspiration av ditt tidigare inlägg, på den här inspirerande och fina bloggen!

Medea sa...

Superfin pipp-matta och vad duktig din dotter är! Kul när barnen också blir inspirerade och vill skapa.

Ulla sa...

Nu har jag fått Pippiinspiration! Mattan är ljuvlig och vilken duktig liten sömmerska!

TokTova sa...

Men vilken snygg trasmatta! Klockrent!