tisdag 15 mars 2011

Långrandig rutrips

.

.
Jag gillar verkligen trasrips, även kallad glesrips, på grund av sin flerdimensionella uppbyggnad. Här långrandig med små "flaggor" av varpen (oblekt och blå) och bredrandig av inslagstrasorna, varannat parti ljusblå trasor och varannat parti mörkblå trasor.
.
Den här nära 4 meter långa vännen flyttar till Eskilstuna imorgon.
Ha en bra vecka!
.
Viktoria
.

7 kommentarer:

Erika sa...

Jättefin matta! Jag blir så sugen på att väva men nu var det längesedan. Tack för fina bilder och inspiration på din blogg!

Birgitta sa...

Lika fint som vanligt.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Så otroligt fin!

Moni sa...

Helt otroligt snygg matta! Jag bara måste komma till Gula Indutrihuset och titta på dina mattor.
Beställa något går väl bra va?

Kram Moni

Meta sa...

Hej Viktoria
vilken alldeles underbar matta. Jag är också så infernaliskt förtjust i gelsripsen. Du sätter ord på det jag också gillar, den flerdimentionella uppbyggnaden. Man blir förvånad, nyfiken och undrande när man tittar på dessa mattor tycker jag och det är det som är så roligt. Olika i och med de två olika varpfärgerna och det är verkligen en spännande visuell upplevelse.
Din matta är mycket vacker och jag ser det så som glitter på havet kan te sig en het solig sommar dag!
Hälsningar Meta

EvaB sa...

Så glad jag blev när jag hittade din jättefina blogg! En trasmattsväverska, så roligt! Själv har jag haft vävning (tras- och ryamattor) som yrke en massa år men pausar och gör annat nu.
Lycka till!

Nordingården sa...

Makalöst vackert, du är otroligt duktig! Jag som är ett riktigt trasmattefreak blir helt eld & lågor av din blogg, så många vackra mattor att man dånar! Jag behöver ständigt flera, jag minns jag var in till din blogg förr och blve lika ivrig då men tappade bort dig pga att jag inte hade länkat dig, men nu ska jag göra det. Var på mattjakt och Eija på Norrfrid påminde mej om dig, dina mattor och din smak är bara såååå ljuvlig! Mari.