tisdag 14 oktober 2008

Rosengång

.
Min dotter har fått en ny matta i sitt rum. En ny gammal matta. Mattan som är i rosengång köpte jag i Sala på försommaren men den är vävd lång tidigare än så. Och inte av mig. Jag föll för färgerna.


Jag köper en hel del gamla mattor för inspiration. Ibland hamnar de hemma hos oss. Ibland säljer jag dem vidare sedan jag fått bekanta mig med dem ordentligt - fotat och dokumenterat. Ofta tycker jag att det är svårare att ta farväl av gamla mattor än av mina egna alster.

Ha en bra fortsättning på veckan!

Viktoria

5 kommentarer:

Annika sa...

Åh vilken vacker matta.... då blev väl dottern glad.. rosa o allt.. brukar ju gå hem i alla lägen hos små tjejer.... har varit duktig o sorterat trasor.... säckar har blivit bananlådor o kartonger.... man har ju så mycket man inte vet om när man börjar rota... kan nog väva mattor tills jag dör..:) är lite nyfiken på¨dessa hopvirkade saker där i högerkanten....:) KRAM Annika

Karin sa...

Hej Viktoria!

Vilka underbara bilder från er resa. Jag hoppas ni hade det skönt, men det verkar ju så!

Idag har jag varit på bibblan och tittat på era saker. Jag tycker att den är underbar, rosmattan! Var den svår att göra? Ser ju lite pillrigt ut att plocka i sådär. Har du fått någon respons därifrån? De syns i alla fall bra när man kommer in. Den med applikationen är också jättefin. Sitter här och drömmer om vart jag skulle kunna ha en sån vacker matta!

Många kramar
Karin

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Så bra att det är fler som är som jag! Jag har också ibalnd svårt att skiljas från mina egna alster, men från riktiga äldre saker är det ännu värre. Därför bland annat behöver jag då och då större utrymme...
Gulligt fickrum! Jag har två killar, det blir mest racerbilar.

Britt-Marie sa...

Helt otroligt vacker matta, din dotter måste vara mycket lycklig som får den.

Hittade inte din mailadress så här kommer en länk.
http://brittmariel.blogg.se/2008/october/nasta-3.html#comment

lyckoskatt sa...

åh vilken fantastiskt matta! jag letar efter en eller två att ha under vår vardagsrumsmatta. har du något tips på var jag kan hitta det?