fredag 19 december 2008

Julisarna

.
I slutet av veckan klippte jag ner de sista julmattorna, fållade och gjorde i ordning för leverans av tre beställda innan jul. Då kom jag på att jag inte visat julmattorna ordentligt. Här är de. Randen har jag hämtat från en gammal matta jag köpt i Dalarna.
Det blev sju totalt och så här har det gått för dem.
.
De tre i säcken blev klara till Den kreativa Julmarknaden. Den rutiga, tredje raden av små bilder till höger, sålde jag på marknaden. Eftersom jag inte skulle stå på någon mer marknad lämnade jag de andra två i första omgången till Jerners Rum. Det är jag väldigt glad för. Ett par på besök i Mariefred såg den "spräckliga" julmattan och ringde mig för att beställa tre till sin hall.
.
När beställningen kom hade jag vävt en rutig matta, stora bilden, till lagret och påbörjat en matta till min mamma som ville ha något nytt till sovrummet som matchade hennes nya säng överkast (från Indiska). Jag drog upp mammas matta, men varpen räckte tyvärr ändå bara till två av mattorna som jag ska leverera imorgon. Direkt efter jullovet ska jag varpar jag nytt.
.
Mamma gillade förresten den rutiga och tog den (se stora bilden) istället.
.
Det var sex mattors öde den sjunde får ni träffa på måndag när jag fållat färdigt.
.
Om någon är intresserad så delar jag gärna med mig av vävnotan. Maila mig.

Ha en riktigt bra helg!
.
Viktoria

3 kommentarer:

MiA sa...

Hej Viktoria!
Underbara! Så väldans himlans snygga är mattorna :) Jag skulle vilja ha dem fast med grå/svart istället för beige/rött. Ska höra med mamsen om hon kan tänka sej att väva rips... isåfall hör jag gärna av mej om vävnotan!

Kram
MiA

Annika sa...

Jättesnygga o vilken rusch det varit efter dem..... det är ju riktiga julmattor det där....du har ju fotat dem så fint också..... tar gärna en nota som vi kan använda till vår vävstuga.... idag har jag äntligen fört över pengar... var snäll o kolla att de kom fram ordentligt..... fick ta hjälp av banken för att komma på hur man gör....:) Kram Annika

Britt-Marie sa...

Jag säger samma sak så helt underbara mattor och färgen är så mild men samtidigt så julig.

Jag vill gärna ha vävnotan, hör av dig om pengar.

GOTT NYTT ÅR och tusen tack för en så inspirerande blogg som du har, det bara kryllar i huvudet när jag tittat in här. TUSEN TUSEN TACK