fredag 6 mars 2009

I ny tappning

.Idag har jag gjort om en matta som jag aldrig blev riktigt nöjd med i sitt ursprungliga utförande. Mattan hade från början en applikation och ingick i ros-serien som jag gjorde till utställningen "Vacker Vardag" på Stallarholmens bibliotek. Redan i januari sprättade jag bort rosen, men först idag sydde jag på ett vävt band i vardera kant och knöt en extra rad med knutar i fransen för att få den att likna en sjal. Bandet är egentligen till för norska folkdräkter, sk bunader. De som följt min blogg vet att jag är väldigt fascinerad av dessa.Så här såg mattan ut i oktober och den sprättade applikationen. Om du vill se alla tre rosmattorna klicka här och här.
Så här ser bandet ut.
Jag hoppas att ni tycker att jag gjorde rätt som ändrade?

Ha en riktigt bra helg!

Viktoria

11 kommentarer:

Annas Alster sa...

Jag tycker mattan var väldigt vacker innan, men bandet var också sött. Snyggt med svart!

Lilla huset på prärien sa...

Åhhhh WOW så fin! Du gjorde HELT rätt kära du! Hjärtat nästan stannade när jag såg den så vacker är den! Lyckliga människa som får ha den i sitt hem! Ditt hantverk är fantastiskt!

Kram Jenny

Mikaela sa...

Mattan ser riktigt fin ut!! Bården är ju det där lilla extra :)

Medea sa...

Helt i min smak. Otroligt vackert. du gjorde verkligen rätt som sydde på bandet i stället och fransen blev såå fin.

Annika sa...

Gillade den förut också men bandet blev en liten "kick"...... de är ju sååå underbart vackra alla dessa band till de norska Bunaderna..... använt dom flitigt genom åren till att smycka tröjor annat stickat.... detta var en helt ny ide för mig... kram Annika

Moster Mjölgumpa sa...

Visst gjorde du rätt, mattan hamnade helt klart i en högre division nu.

timelesshome annika sa...

Hej Viktoria!
Du slutar aldrig överaska, mattan blev hur bra som helst.Komm ihåg att jag har en väsk ide till dig.
Ha det gott Annika

Målargården sa...

Haj! Vilken fin blogg du har och vilka härliga mattor du väver. Fastnade direkt för den svarta med "bunads" bandet. Är superförtjust i just det bandet och har någon meter av det liggande i mina lådor för att användas till något fint. Mattan var fin innan ocksa, med rosen men jag tyckte att du gjorde helt rätt allrahelst när du sen knöt så fint i fransen. Den hade jag gärna haft i mitt hem. Kul att hitta nya fina bloggar. Kommer garanterat tillbaka. Ha en härlig söndag/ Eva-Mari i Målargården

MiA sa...

Helt rätt! Mattan var söt med rosen, men med bandet är den supersnygg! Bra infall!

Jo, den där Kaffe Fassett workshopen var helt fantastisk. Även om det inte var han själv som höll den utan Brandon. Men han är precis lika inspirerande. Ett par veckor tidigare var det workshop för barn med pappersteknik. Såklart anmälde jag både Martin och Sofia, och förälder fick vara med (hehe). Så för mej blev det TVÅ underbara dagar. Och barnen har sina vackra collage-tavlor kvar båda två. De hade såååå roligt den där dan.

Kommer de tillbaka till stan någongång så ska jag absolut anmäla mej igen. Hojtar så du inte missar det isåfall ;)

Kram på dej!
MiA

MiA sa...

Du har något att hämta hos mej :)

Kullan Pullan sa...

Mattan är ju helt underbar och så himla rätt. Jag är sååå imponerad! Har några vävstolar här på gården, dock nermonterade men gissa om du får det att klia i fingrarna.
Kram Paula