söndag 29 mars 2009

Vårlig matta

.

Roligt att det var så många som gillade min breda trasrips. Tack för alla kommentarer!
.
I helgen har jag knutit och knutit och knutit och knutit (men inte under Earth Hour för då spelade vi Yatzy med barnen vid några stearinljus), men annars har jag knutit hård bomullsvarp så att fingrarna svider. Otroligt så många trådar det blev.
.
Jag har klippt ner många mattor på sistone och jag lovar att visa dem i takt med att de blir färdiga. Här är en trasrips som jag tycker är lite "vårlig". Inslaget är ett gammalt draperi i lin. Resultatet blev ljusgrönt och spretigt som en skir gräsmatta. Den svarta varpen blev så framträdande i fransen att jag bestämde mig för att bandkanta mattan.
.
.
Bandet är riktigt vintage och jag tror att det är många som känner igen mönstret?!
.
Annars är det lika mycket vår här, som det är blad och blommor på mina spretiga äppelkvistar. Men det sägs att våren kommer i veckan....
.
Ha en bra vecka!
.
Viktoria

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej!
Jag gillar din matta också. Det blev fint med bandkantningen. Vilka trevliga etiketter med "Loppberga" du har. Är det en stämpel eller ??????????
Kram från Birgitta

Life Looms Large sa...

Your rug is beautiful!! I love the label and the band - which complement the whole thing so well.

I've never woven a rug, but your rugs make me want to try!!

Sue

Lilla huset på prärien sa...

Mmm... som alltid utsökta mattor!! Jättefint med bandet vid kanten :)

Och du - jag vet att du har så himla mycket att göra så ingen stress med några armband!! Det är inget viktigt alls, var bara så orolig att det hade kommit bort på posten. Och DÅ skulle jag blivit ledsen :(

Du ska snart få se ett snyggt syskrin jag har handlat in :) Tror du gillar det ;)

Kram Jenny

MiA sa...

Hejhej!
Så fin - som alltid :) Bandkanterna är riktigt snygga tycker jag. Det är snyggt med fransar också iochförsig... men stackars fingrarna som ska dra och knyta :(

Ha det gott!
MiA

Birgitta sa...

Tack för tipset om din stämpel. Kan man beställa dom lite varstans eller är det bara på speciella ställen? Tror det skulle vara fint med en sådan för mej också. Annan text förstås.
Birgitta

Ulrika sa...

Hej! Är här för första gången och blir så glad av att se dina fina mattor! Ripsmattor! Har bara köpt såna på loppis hittills, men nu finns du alltså! Säljer du någonstans?

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Så väldigt snyggt det blev med din bandkantning. Det gick så fint ihop.