tisdag 19 maj 2009

Pratare

.


Marknadssäsongen startade för min del i lördags med Rabarberfestivalen i Mariefred. Strålande väder och massor av folk. Mitt i vimlet satt jag och gjorde trasarmband med bandgrinden.

För att försöka hamna i blickfånget vävde jag veckan innan en mycket färgstark matta, som fick arbetsnamnet rosenknopp. Det var min sk pratare.
.
Färgsättningen är inspirerad av sådana där asiatiska burkar som ofta har motiv med körsbärsträd och fåglar. Jag hoppas att ni förstår hurdana jag menar?

Fotografen var visst lite vinglig på handen.

Ha en riktigt bra långhelg!
.
Viktoria

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej Viktoria!
Vilken fin rosengångsmatta. Den drog väl blickarna till sej.
Rabarberfestival låter gott. Våra rabarber är bara jättesmå än, så jag väntar fortfarande på pajen. Jag bakade en kaka med frysta jordgubbar i idag och den ska avnjutas till kaffet nu.
Vilket fint marknadsstånd du har med röd/vit tyg till tak. Och det såg ut att vara vackert väder också. Ha en skön helg nu. Kramis Birgitta

Fågel Blå sa...

Hej Victoria, vilken underbar matta skulle passa perfekt i mitt sovrum!!! Är den till salu? och vad kostar den? HUr lång är den? Finns den fortfarande kvar?
Hör gärna av dej till mej om så är fallet. MIn mail adress hittar du på min blogg.
Kramar Kathrine

Annika sa...

Vilken snygg pratare du gjort.... o härligt med vackert väder på marknad.... har märkt att man drar folk till sig om man sitter o grejar med nåt.... stickar eller som du armbanden..... folk stannar o pratar o kikar på grejerna.... Ha en skön helg... Kram Annika

Våglyckan sa...

Jättefint!!
Hoppas att det gick bra på marknaden!
Ha en bra helg!
kram från mig
/maria