söndag 23 augusti 2009

Vill ha

.

.
I torsdags var jag och hälsade på KDes Inspirationsblogg i Vivalla vävförening. Det blev en heldag med massor av vävsnack medan vi hjälptes åt att sätta upp en väv. Så lärorikt att se hur andra gör och vilka redskap de använder. Sådana här "säkerhetsnålar" att hålla skaften på plats vill jag ha. Ska testa med sticknålar imorgon annars ska jag försöka mig på trådslöjd i veckan....
.
På tal om att vilja ha så är jag på jakt efter stadiga vävda kantband för mattor. Tips mottages tacksamt.
.
Ha det så bra!
.
Viktoria

5 kommentarer:

desiree sa...

Jag hoppas att katten kom till rätta!

Annika sa...

Ja det funkar med sticknålar.... har både ock.... o dom är ju så jättepraktiska dessa nålar.... annars spretar det åt alla håll... :) här finns en firma som klär om möbler som för band för att kanta mattor.... de är 2-färgade o jättebra.... kanske finns en tapetserifirma i din närhet också..... Kram Annika

Lilla huset på prärien sa...

Hej Victoria!

Nej några tips på varken nålar eller kantband kan jag tyvärr inte ge dig. Men jag vill berätta att jag har en väninna som också väver - jag tipsade om din blogg för ett tag sedan! Nu läser hon inte bloggar normalt sett så det tog ett tag innan hon fick kläm på det hela. I alla fall har du nu inspirerat henne att starta sitt företag :))) Kullaväv blir det minsann! Kul eller hur!?

Kram Jenny

MiA sa...

Hej!
Tänk om jag hade vetat det innan vi röjde färdigt och flyttade från huset. Känner igen de där "säkerhetsnålarna".. har nog slängt såna.. Hade mer än gärna skickat dem till dej om jag hade vetat :)

Ha det gott!
MiA

Birgitta sa...

Hej Viktoria!
Warp & Weft säljer kantband till mattor. Jag kollade på deras hemsida nu, men där var de inte med. Men jag vet att de finns i deras prislista och den har jag i vävstugan. Jag kan kolla i morron. Sådana säkerthetsnålar säljer garnfirmorna och de heter skaftlås och de är inte dyra, ca 30:-/4 st.
Förstår att det blev en hel del prat hos Desiree när du var där en hel dag och pratade vävning. Men det kan behövas ibland.
Ha en skön vecka nu.
Kramis Birgitta