söndag 15 november 2009

Mormors mormorsrutor

.


.
Jag har sorterat mormors mormorsrutor. Det kan vara mormors mors mormorsrutor också. De är många, men inte tillräckligt många. Vad ska jag då göra med dem? Jag vill så gärna att de ska sprida lite färg i höstrusket.
.
Sköt om er!
.
Viktoria

13 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad fina! Jag hade nog sytt en stor ram runt i något fint tyg så kan det bli en pläd trots allt. Alternativt hade jag virkat några själv så det blev en stor filt. Kan du virka?

Kram J

Ulrika sa...

Vet inte hur många gånger min mamam visat mig hur man virkar mormorsrutor. "Jättelätt" säger hon och det tycker jag också. Då. Sen glömmer jag det hela på ett nafs. Nu dagpendlar jag till och från jobbet och har tänkt att just mormorsrutor skulle vara en bra sysselsättning att fördriva tågtiden med.

Jag skulle nog också ha kompletterat med några egna och sen skulle jag sy en stor pläd, fodrad med något fint tyg på baksidan. Inte fleece.

dalen 191 sa...

Ta fram virknålen och låt det bli ett "generationsprojekt"! Du, mormor och kanske mormorsmor... kan det bli en skönare pläd?

Lena sa...

Sätt ihop de till en filt och fortsätt sen virka runt som http://attic24.typepad.com/ har gjort

Typ såhär (om länken funkar) http://www.flickr.com/photos/14350517@N02/3524706913/in/photostream/

Ger dig ju också chansen att vinkla den till färger som passar hemma hos er.

mvh
Lena

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Hej! Vad fina och roliga rutor!Jag håller också på med ett projekt med mormorsrutor. Det går lite trögt ibland, kanske blir det nåt för barnbarnen det med...
Min tanke är att göra en pläd, men man kan ju göra kuddar, eller varför inte en väst, tröja eller vad det kan räcka till. En kjol skulle väl också vara fräckt.
Halsdukar kräver inte så många rutor annars.
Lycka till med beslutet!

Medea sa...

Ååh vilka vackra rutor. jag tycker också att du ska virka några rutor själv i passande färger och sen göra en stor pläd/filt att njuta av i soffhörnet.

Birgitta sa...

Hej! Håller med de övriga. Ta fram virknålen och gör några du också så du får riktigt många. Du gör din egen stil på dina, de behöver inte vara likadana som dem du har. Sy ihop och du får en härlig pläd.
Önskar dej en skön vecka.
Kram Birgitta

MiA sa...

WOW! Blanda alla hej vilt och virka ihop dem till en filt?

timelesshome annika sa...

Godmorgon.
Jag skulle be mina vänner eller bara någon som kan vika göra några rutor till dig. Ge dem mått och virk nål storlek. Och vänta och se...
Kram Annika
Då kanske du får ihop till en pläd

ewa-christine sa...

Gör en quilt eller som jag försöker att sälja mina! Jag har så mycket att jag kan dela med mig!

ewa-christine sa...

Lapptäcke menade jag ju så klart. Att virka samman dem till något fint. Och de är inte svåra att göra om det fattas några rutor!

Lina sa...

Å så fint! Du måste komplettera och sy en filt. Älskar sådana.
/Lina

Britt-Marie sa...

Armband, pannband, väskor, sockor, det finns massor att göra av dem så vackra som de är!