fredag 17 juli 2009

Charmiga gamlingar

.


Nu är vi hemma igen efter vår första lilla semestertripp. Den första gick till goda vänners sommarstuga vid havet utanför Öregrund. Vädret var med oss och vi hade en härlig dag till sjöss och på klipporna.

På hemvägen stanade vi vid
Pepparkaksfabriken i Norrskedika. Där hittade jag två trasmattor som jag var tvungen att ta med hem för att studera närmare.
.
De ena är multikolorerad med tvärgående ränder i mötas-skiljas-teknik/rölakan. Varannan ljus och varannan mörk. Jag tror aldrig att jag sett så många olika trasor i en och samma matta. En riktig glädjespridare.
.
Den andra är vävd med dubbelbindning i en härlig färgställning. Jag har aldrig prövat den tekniken själv, men samlar inspiration för ett framtida försök.
.
Skillnaden är ofta stor mellan bak- och framsidan på mattor i dubbelbindning.


.
Ha det så gott i sommarvärmen!
.
Viktoria

9 kommentarer:

desiree sa...

Den där katten ser ut att gilla mattorna också!

Målargården sa...

Oj, vilket vackert hantverk. Gillade verkligen den rutiga/randiga. / Eva-Mari

charlotte sa...

Det var virkelig spennende matter!

Birgitta sa...

Hej Viktoria!
Vilka vackra mattor du fyndat. Den första mattan gillar jag bäst. Den är verkligen ovanlig. Vad skönt, att ni fick en skön dag vid havet. Här har vädret varit väldigt omväxlande och som kanske hört har vi fått mycket regn i Värmland. I morron reser barn och barnbarn hem till sitt och då kommer det att bli väldigt lugnt här.
Ha en fortsatt trevlig sommar.
Kramis Birgitta

India sa...

Vilka härliga mattor. Roligt med rölakans tekniken!

Anonym sa...

Jättefina! Köpte en av dina mattor på Linné antik i rosengång. Den ligger nu och pryder vårt sovrum :-)

Lilla huset på prärien sa...

Hej Viktoria!

Tusen tack för grattishälsningen! Jag fattar fortfarande inte att det är sant faktiskt. Att välja mig bland alla dessa fantastiska bloggar det finns... men det är kul!

Vilka häftiga mattor du har hittat!! Du hade trivts som fisken i vattnet på en av auktionerna uppe i Dalarna (dödsbo) där det fanns en gammal vävstol och MASSOR av fina vävda saker. Allt från band, linnesäckar, mattor och dukar till kläder, slädpälsar och folkdräkter. Ja, superhäftigt var det! :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Kul att hitta inspiration i andras arbete. Fast... jag tycker nog att dina egna är vackrare:)

Kram från Eva-Mari

Våglyckan sa...

Vilka vackra mattor du har kommit över. Har inte sett liknande mönster som på matta nr1. Spännande och precis som du skriver glädjespridare. Må så gott!
kram från mig
/maria