tisdag 28 juli 2009

Trasmattans Dag

.

.
I söndags deltog jag på Trasmattans Dag vid Tysslingen utanför Örebro - en härlig tillställning för alla trasmattefantaster. Totalt var det 36 väverskor som visade sina alster och jag tror att det var minst 10 gånger så många besökande väverskor. Ett väldigt inspirerande forum.
.

.
Jag var där tillsammans med Desirée, som är en vävande bloggerska eller om det är bloggande väverska. Vi fick besök av Birgitta, som också hon bloggar om sitt vävande. Det var roligt att få ett ansikte på en bloggkontakt. Båda visar bilder från dagen.
.

.
De flesta exponerade sina alster på tvättlina mellan de gamla träden. Väldigt effektfullt!
.

.

.

.
En av deltagarna som gjorde starkt intryck på mig var Marita Guldbrandsen från Åmotsfors. Jag blev mycket förtjust i hennes trasrips i finstämnda färger.
.

.
.
Slarvtjäll av Marita Guldbrandsen.
.
.
Maritas väninna hade med sig en gammal matta i tekniken - kattassar.
.

.
Otroligt fina jeansmattor av en väverska, som jag tyvärr tappat bort namnet på.
.

.
Dubbelpanama. Fantastisk matta av färgade trasor.
.

.
Härlig färgsättning.
.
.
Den här lilla mattan i pastellfärger skulle nästan kunnat vara ett av mina alster, men jag kan tyvärr inte ta åt mig äran. Väverskan tillhör Brickebackens Vävstuga.
.
Ha en riktigt bra vecka!
.
Viktoria
.

.

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej Viktoria!
Vilka härliga bilder från Trasmattans Dag. Det var verkligen roligt att se dem.
Förstår att ni hade det roligt hela dagen.
Men jag undrar också, vilken matta vann på utställningen?
Ha det!
Kramis Birgitta

charlotte sa...

For noen flotte matter! Liker jeansmattene og ripsmattene spesielt godt. Og interessant med kattasser, det har jeg ikke hørt om før.

dalen 191 sa...

Hej Viktoria!
JAg blir aldeles varm i hjärtat av att se allt vackert som du och andra gjort...suck!
Såååå himla vackert. JAg har själv "växt" upp i min farmors vävstuga och hon var lite lik dig i sina alster. Din blog blir rena njutningen att följa!Det känns lite som att komma hem!

Mvh Ellinor i KAlix.

Anonym sa...

Sol, vind, brygga, smultron, såpa, vitmåra, mor, vågskvalp, tvättlina, trasmatta.... Starka sommarminnen som får mig att le med en liten tår i ögonvrån. Det minnet kommer efter att jag sett alla vackra mattorna.

Tack.

Kram från Eva-Mari

Ulrika sa...

Kanlebullens dag har jag koll på, men att det finns en trasmattans dag var helt nytt för mig! Vad kul!

Du väver så fantastiskt fina mattor! Jag blir alldeles lycklig och lugn varje gång jag besöker din blogg! Jag har länkat till dig från min blogg, hoppas att det är ok!

kerstin andersson sa...

hej. av en händelse kom jag in på din sida och fick se mig själv sitta och klippa mattrasor på trasmattans dag i rånnesta. kul mvh kerstin andersson