tisdag 16 mars 2010

Mattkollage

.

.
Jag var, som sagt, på auktion i helgen och kom hem med 14 gamla trasmattor. Jag la ut dem på gårdsplan för att kika närmare på fynden. Det blev ett helt kollage.
.

.
En av mattorna jag ville ha var den här tuffingen i dubbelbindning. Börjar bli lite sugen på att testa den tekniken.
.

.

.
Var tvungen att fota från övervåningen för att få med dem allesamman. Det blir närmare presentation av fler favoriter i kollaget en annan dag.
.
Ha en fortsatt bra vecka!
.
Viktoria

8 kommentarer:

Desirée sa...

Oh, jag ser nåt spännande längst ner i högra hörnet på den översta bilden. Får man önska sig en närmare bild på den, nån gång framöver?

Birgitta sa...

Vilka härliga mattor du köpte.
Men jag tror inte det är dubbelbindning i den mattan, utan att den är vävd i halvdräll.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Anonym sa...

Jättefina mattor,spännade att se mer.

viele grüsse Patricia

Ulla sa...

Jag förstår att du fastnade för dubbelbindningen. Den är riktigt fin. Det ska bli spännande att se en ny variant på den så småningom.

Annika sa...

Läckert!!!! vilka godingar du hittade där på auktion.... o jag förstår om du fastnade för den snygga mattan där.... om det nu är dubbelbindning eller halvdräll.... svårt att se så här på bild.... hade en tjej på kursen som vävde en stor matta i dubbelbindning o den blev jättefin.... kul var det också men ganska tungt att slå ihop.... tycker verkligen du ska testa...
Nu hopas vi på att våren ska komma.... kram Annika

Anonym sa...

Hej Viktoria!
Vilka härliga mattor du har hittat. Och vilka härliga mattor du väver! Jag är särskilt förtjust i rosengång. Jag väver inte själv men har en hel del arvegods från min mormor som var en flitig väverska. Mest tuskaft. Många mattor ligger ihoprullade i mina förråd men 4-5 har jag i alla fall framme, lite lager på lager, så där på gammalt vis. Har man som jag ett gammalt hus med dragiga trägolv så är det skönt med mattor. Dina mattor ger verkligen mersmak!
Mvh Hillevi

Annika sa...

Fina fynd! Trevlig blogg! Jag köper också trasmattor på loppisar etc. Det är verkligen fint med trasmattor!

ingrid sa...

vilken vacker bild! och riktigt snygg matta,den breda. Kantningen känns helt rätt! Kör på Viktoria! Glad Påsk!