torsdag 26 juni 2008

Min mattskatt

.
Igår visade jag tre av nio gamla skönheter som jag köpte i Sala i förra veckan. Idag visar jag resten. Ovan en riktigt gammal matta i rosengång med roliga ändar. Tuskaften på kanterna ger en skön kontrast till den arbetade rosengången på mitten.
.

En inte fullt så gammal men helt vansinnig matta med alla sina färger. Det framgår tyvärr inte av bilden att det finns både cerise, guld och silver i mattan. Tekniken är rosengång.

Den här mattan tror jag är äldre än föregående och väsentligt mer lågmäld även om den har stora likheter iom de långa partierna av motsatstrappad rosengång.

Den här mattan tror jag är äldst, kanske till och med antik, av de jag köpte. Trasorna och varpen färgade som bara den när jag tvättade mattan. Tekniken är tuskaft med inplockade kors och i var ände finns en bord i rosengång. Närbilder på detaljerna följer.


Den här skönheten i rosengång kan vara min favorit. För färgerna är så finstämda. Överväger om inte den här mattan måste ligga i min dotters rum.

Eller så är det här min personliga favorit. Fem fulländade metrar........

Jag inser att det var ett misstag att fota alla mattorna vid samma tillfälle i skuggan på kvällskvisten. Mattorna ser mer lika ut än de i själva verket är, men de kanske blir fotade igen....

Om det är någon som är intresserad av att se mattorna live så tar jag med dem på lördag den 28 juni när det återigen är dags för Kreativt Kafé på Ateljé Nymålat i Stallarholmen.

Det är svårare att skiljas från de här gamla mattorna än mina egna alster, men de letar givetvis efter nya hem. Jag är glad att få dokumentera dem och inspireras av dem.

Ha ett bra slut på veckan och jag hoppas att vi ses på lördag!

Viktoria

9 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Underbara mattor!

Jag gillar den andra bäst tror jag. Den skulle passa hemma hos mig:)

Kram Annica

Gårdsromantik sa...

Så vackra mattor!
De var alla lika underbara på sitt sätt!

Kram Maud

A home far away sa...

Oj vilka underbara mattor och vad lång den ena var:-)
Jag har en idé på vad jag ska göra med min mammas trasmattor ska bara försöka få ner dem i resväskan hem till Singapore:-)

Kram Gunilla

textil sa...

Jättefina mattor!
Jag tror också att den med kors är äldst - och snyggast enlig mig!

Annika sa...

Hääääärliga!!!! Vad vackra mattor!!! Blir alldeles till mig i trasorna... Idag bär det av på hantverksmässa.. Med laddad plånbok.. HiHI Ha det gôtt.. Annika

Bella sa...

Underbara nya och gamla mattor! Jätteskoj att någon väver, för vi är nog ett utdöende släkte. Blir så himla inspirerad av dina mattor, bra detta nu när jag ska dra på väven och det blir nog rosengång denna gång. Skyttla försiktigt och ha det bra, Bella

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Viktoria!

Är det ok att jag lägger till dig i min länklista?

Kram Annica

Britt-Marie sa...

Vilka vackra mattor och tänk att få möjligheten att köpa dessa. Helt underbart, jag blir så lyrisk helt enkelt.
5 m och den med alla färgerna var också helt enormt fin.
Grattis till fyndet och tack för inspirationen.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色