måndag 9 juni 2008

Änglar och Idioten


I helgen var det Ångans dag i Mariefred och jag stod på torget med mitt lilla stånd och min torkvinda. Kommersen var väl så där, men vädret var underbart och staden full i glada och intresserade människor. Det var riktigt roligt ändå!


Två mattor fick jag ändå säga adjö till. Två mattor som jag alltid kommer att komma ihåg och därför skulle jag vilja visa dem för er.

Först fick jag ta farväl av mitt experiment "änglar med lockigt hår". Tuskaft med inplock där varje ängel har olika färg och där jag sytt öglor på tygbitarna som jag plockat in som hår för att det skulle bli lockigt.

Familjen som köpte mattan sa att de har ett speciellt förhållande till änglar och det gläder mig med tanke på allt jobb som är nedlagt på mattan. Jag har ett speciellt förhållande till denna lilla bokmärkesängel, som jag broderat på alla möjliga saker ända sedan jag var liten.Bland annat på en bit lakansväv som jag hittade i syskrinet härom året och sydde om till en kudde till min dotters docksängen.


Det blev en broderad ängel på min dotters trasmatta också. Måste ju testa om det fungerar att brodera på mattor. Och det gjorde det, men mattan är inte vändbar längre. Dessutom finns det en massa lavendelpåsar med änglar på.

Den andra mattan jag fick säga farväl till var en grön/blå/gul historia som under tillverkningen fick arbetsnamnet "Idioten". Jag fick för mig att testa om det gick att väva in en fläta och det gjorde det, men det kommer att ta väldigt lång tid innan jag flätar 150 meter igen. En hel vecka i fjällen stod jag varje kväll och flätade, men var ändå inte klar när vi åkte hem. Puh! En tröst var att själva vävandet gick desto fortare.
.
Ibland är det svårare än andra gånger att säga farväl till sina alster!

Hoppas att ni får en riktigt bra vecka!

Viktoria
ps. Nu ger jag upp! Jag lyckas inte få till ett sånt där fint bildkollage med små som bilder som jag sett andra göra. De hoppar bara runt. Tacksam för tips!

9 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Härliga mattor. Det är så bra att ha dig att inspireras av. Jag drömmer trasmattor nu så snart får jag kanske till och med upp min ena vävstol här i Sverige. =)
Efwa - drömmer om Provence - Medea - stickblogg

Anonym sa...

Vilka häftiga mattor, så underbart gulligt med dessa änglar!

Annika sa...

Jag säger bara det.. Vilket jobb!!! du lagt ner på dessa mattor.... Änglamattan var underbar o att väva med flätor... hmmm måste nog prova.. vadtror du om att fläta trasor o skinn??? har fått några jackor o kappor att "slakta" tunntunna remsor skinn, trasor i blått o grått??? vore det nåt? Vi får prova så får vi se.:) Kramis Annika

Efwa sa...

Hej igen!
Har du köpt Kreativ stickning i butik eller prenumererar du?
Jag blir såklart nyfiken eftersom svenska sticktidningar inte hör till det vanliga.
Jo, jag stickar som sagt en hel del och har en stickblogg för att visa mina projekt.

textil sa...

Vilken trevlig blogg du har!
Och så kul att se att jag inte är ensam om att uppskatta gamla (och nya!)trasmattor :-)

desiree sa...

Vilka halsbrytande jobb man lägger ner ibland, bara för att man har fått en idé... Men vad vore livet utan idéer.

Förresten känner jag igen den där ängeln. Den har jag också broderat. Får se om jag kan fixa en bild.

Om bildkollage: har du prövat att göra en bild av småbilderna, i ett bildredigeringprogram?

Karin Lindström sa...

Hej Viktoria!
Stod du på Ångansdag, det visste inte jag. Jag var i butiken, men gick på alvedon och höll mig i bakgrunden. Jag hjälper dig att göra collage, du kan bara ringa mig. Vi började visst prata om något annat på stickjuntan så jag missade att berätta. Men det är inga problem.

Kul att se vilka som såldes den dan, änglamattan är ju så söt. Den andra var ju också härlig på sitt sätt, men inte speciellt mycket ekonomi i den.

Vi hörs snart!
Många kramar/Karin

timelesshome annika sa...

Hej Viktoria
Jag tycker du är duktig med din kollektion du är inspirerande ,fortsätt leka med olika inslag!
Vad kul att du har min systers paj bok. Hon blir alltid lika glad när hon får höra allas favoriter, men framför allt att böckerna används.I år kommer en bok som handlar om Sydafrika vin och vanilj ( Elisabeth har varit i Afrika med en fotograf och sin man som är b.l.annat vinkännare),en äppelbok och en chokladbok.
Annika

Anneli sa...

Hej!
Jag missade också dina mattor under ångans dag - det var så varmt så vi smög väl längs med de skuggiga väggarna fram till närmsta glassförsäljning...jättefina mattor du väver i alla fall!! -Det är nå´t jag drömmer om att göra någon gång i framtiden, när det eventuellt finns lite mer tid över till för sånt...*hoppas*