måndag 3 november 2008

Tre rosiga systrar

.

För inte så länge sedan visade jag en gammal matta i rosengång som jag köpt och gjort i ordning till min dotters rum. Den med flera har inspirerat till mattorna ovan. Rosengång är lite pyssligt, men inte alls svårt om man arbetar med rätt trasor. Ju mjukare desto lättare. Den högra av mattorna fick ett nytt hem idag.

Så ser mattan, som jag levererade idag, ut och den har fått namnet Maggan efter sin beställare. Mattan hänger här på en 4-5 meter bred "ribbstol" som svärfar byggt och monterat på en vägg i vävstugan. Perfekt att exponera mattor på.


Och på riktigt nära håll ser den ut så här. Ikväll ska jag knyta fransarna på tre bröder till systrarna ovan. De ska få fållade kanterna som omväxling. Jag återkommer med bild när de är klar.

Ha en riktigt bra vecka!

Viktoria

2 kommentarer:

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Hej Viktoria!
Vad kul att du hittade till mig. Det finns många fantastiska människor och bloggar, varav du är en. Jag har en del vävning i bagaget och utbidningen, men det har inte blivit något på länge nu. Vävstolen står hopplockad i boden. En dag kanske...
Så väldigt roligt att du har en matta med i utlottning i Gård och Torp! Jag ska leta reda på en sådan tidning.
Rosengång är fint.Glesrips också! Hos mina föräldrar ligger det en gammal matta i rosengång i blekt blått och grönt. Det ger samma känsla som dina mattor.

Annika sa...

Vilka underbara systrar..... väntar med spänning på bröderna också... :) Kram Annika