söndag 8 februari 2009

Gissa på mina loppisfynd?

.

Jag älskar att gå på loppisar men tar mig sällan tid. Igår levererade jag en matta och tog riktigt god tid på mig på hemvägen för att stanna varje gång en skylt annonserade loppis eller liknande. Det märkets att det var länge sen sist. Jag löpte amok och fyllde bilen. Bland annat stannade vi hos en dam som är en fena på knyppling. Hon visar knyppling jämna torsdagar på Svensk Hemslöjd på Sveavägen i Stockholm. Hon har alltid en massa roliga hantarbetessaker. Hos henne köpte jag den söta lilla nåldynan. Broderiet är så litet att det måste gjorts med sytråd. Förra gången jag var hos henne köpte jag den svampliknande tingesten i trä. Vet du vad det är för något?


Där hittade jag äntligen ett emaljerat såpakärl. Tidigare har Karin Lindström fått hjälpa mig med rekvisita till mina mattvättarbilder. TACK snälla Karin! Fast den kan nog hända att jag kommer tillbaka för du har så mycket annat fint också.Så kunde jag inte motstå den här gröna glasklumpen. Vet du vad den är tänkt att användas till?


Jag är väldigt svag för grönt så det här målade fatet i någon lättmetal fick följa med hem.


Mer grönt. Men det är inte bara därför som jag är extremt glad över den här gamla mackapären. Den kräver lite rekvisita för bättre bilder men det hindrar ju inte att du gärna får gissa vad det är för något?

Jag insåg precis att det här är mitt 100:ade inlägg och därför tänkte jag dra en vinnare bland er som gissar på det tre föremålen. Vinnaren, eller kanske snarare försökspersonen, får ett smakprov av mitt nya vävprojekt. Det är ingen matta och är inte fångat på bild ännu.....
..
....men om du vågar gissa och chansa på vinsten så lämna en kommentar eller skicka ett mail innan nästa söndag den 15:e kl 22.00.
.
Lycka till!!!
.
Viktoria

10 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Jag tror att svampsaken används när man stoppar strumpor, gröna glasbiten ska stå i botten på en blomvas och trämackapären är kanske en variant av en garnvinda.

Mikaela sa...

Den första, "svampsaken", hade även jag gissat på att man ska använda då man stoppar strumpor, den andra visste jag inte vad det var för nåt men underbar färg!, och den sista gissade jag också på en garnvinda... Nu har jag annars lagt in en bild på min pläd!! :)

med nål och tråd sa...

Vilka fina fynd!

De två första sakerna kändes liksom bekanta men jag kunde inte placera dem. Men när jag läste förslagen av mjölgumpa och mikaela så föll det på plats i mitt huvud. Just det ja, tänkte jag. Men den sista har jag inte en susning om.

Glasklumpen borde ligga framme och inte gömmas i en vas tycker jag.

Lilla huset på prärien sa...

Åh grattis till 100 inlägg! Kul att få följa med på resan :)

Jag gissar den första är någonting man använder när man stoppar strumpor, det andra är en glasbit man ställer i vasen när man vill arrangera sina snittblommor fint och det tredje är en sorts garnvinda. Vilken rolig tävling!

/ Jenny

Annie - Annalunda sa...

Hej! Vilken underbar blogg och vilka fantastiskt vackra mattor du väver! jag är väldigt svag för mattor i rosengång. jag har hittat hit via Karin L som tipsade mig om dig. Bild ett är förstås en "stoppsvamp", det underbart härligt gröna föremålet på bild 2 är avsett för blomsteruppsatser och slutligen är mackapären på bild tre en garnvinda. Jag har tidigare vävt mycket men tyvärr räcker inte tiden till just nu. Hjälper mamma med Vävstugans webbsida istället http://www.vavstugan.com

Jag lägger dig till mina favoriter nu så jag inte missar något fortsättningsvis :) Välkommen till mig!

Kram Annie

Annika sa...

Hej.. vilken kul tävling.... det första är ju en strumpstopparsvamp... det tredje är en garnvinda o det andra där är nog en botten att ställa blommor i en vas i..... egentligen trodde jag först att det var ett ställ för gamla pennor men blev osäker när alla andra hade samma svar....:) fegade ur..:) visst är det kul med loppis o särskilt när man gör så fina fynd som de gjorde.... Kram Annika

Snuttan sa...

Den gröna saken tror jag är till att ha pennor stående.

Kullan Pullan sa...

Jag svarar strumpstoppare, snittblomsplacerarklump och garnvinda. Har själv flera "glasklumpar och de är perfekta att ställa penslar, pennor och saxar i.
Kram Paula

Anonym sa...

En strumstoppare väl, och en blomsterarrangemangsmanick men det sista... jag har en liknande men där är "korset" placerat lodrätt. Har uppfattat det som en vinda.

Googlade på trasmatta och kom till din fina sida. har nyss skrivit ett inlägg till trasmattans lov på http://mittuniversum.wordpress.com

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Hej!
Vilka trevliga saker du hittat på din loppisrunda. Ditt handfat är så fint. Jag tänkte lägga min röst på dina tre föremål också. Ja, svampen är en strumpstoppare. Det blir lite lättare att spänna ut sockan med en sådan. Jag har en själv efter min farmor. Glasklumpen är tänkt till blommor. Jag har en som jag ställer mina tussilago i på våren. Klumparna finns även i keramik ibland.
Den sista ser ut som en garnvinda även om inte hela syns? och den ser något annorlunda ut än den jag har.

Glad alla hjärtans dag!