söndag 18 april 2010

Som havet

.

.
Man kan nästan tro att det är ett glittrande somrigt hav, men det är en matta i gåsögon med jeans och linvarp. Den första mattan jag gjorde i Bronto. Det var inte helt lätt att skicka iväg jeansmattan, men jag vet att den får ett bra hem där det redan finns många syskon.
.
.
.
Jag flätade kanten. Egentligen skulle jag vilja göra en orientalisk fläta, men jag får inte riktigt till det. Om det är någon som känner till en bra beskrivning eller har andra tips så mottages de tacksamt.
.
Nu startar snart en ny arbetsvecka och planen är att jag ska väva:
.
- färdigt en stor rosengångsmatta i Bronto
- en röd, svart, grå rosengångsmatta till ett sofflock
- en svart trasripsmatta
.
Som vanligt har jag säkert varit för optimistisk med tiden.
.
Ha en riktigt bra vecka!
.
Viktoria
.

8 kommentarer:

Ulla sa...

Mattan är riktigt fin och fransen med. Jag har gjort en orientalisk fläta för längesedan, ska titta om jag hittar beskrivningen så återkommer jag.

Stina sa...

Mattan är jättefin!Har du nåt knep för att inte jeanstrasorna ska remsas upp?

Lilli sa...

Hej! Har hittat tillbaka till din blogg, efter en tids frånvaro. Så mycket fina saker du väver :) Oh, en så´n vacker blå färg på mattan! Gåsögon är en teknik som blir vacker i så gott som alla kvalitéer. Jag väver inte så ofta mattor, men en massa annat. Älskar garn och trådar av alla slag i naturmaterial. Älskar att väva i tunna kvalitéer mest och att sticka. Just nu dominerar stickningen :)Ha det så gott.

Anonym sa...

Havsmattan är riktigt snygg, nu längtar man ännu mer till sommaren.

Carola sa...

Hur fina mattor som helst. Jag önskar jag kunde ha trasmatta hemma. Det är så vackert, men ... katter är inge bra. De knorvlar i hop dem, hårar ner dem och ibland så kräks de på dem också. Så ... katt eller matta ...

Anna sa...

Hej, jättefin matta! Jag har en beskrivning till den orientaliska flätan på skolan. Skall dit på torsdag, försöker komma ihåg att maila dig beskr då.

Elina sa...

Hej!

Vilken fantastisk blogg du har och vad fina mattorna är! Jag blir så himla glad när man kan googla 'trasmattor' och hittar till det här! Har du vävt trappmattan själv?
Jag hoppas att det var okej att jag refererade till din blogg på min sida!
Ha det så jättefint!

Annika sa...

Intressant att hitta andra som väver här på facebook .. mycket snygga mattor .. din havsmatta är vävd av bronto, jag undrar vad är bronto? och vad är det för kvallite? MVH Annika