tisdag 23 september 2008

Boktips

.
Jag måste göra lite reklam för en alldeles ny och väldigt inspirerande bok som heter "Bondens Marknad - recept och tips direkt från gården" av Annika Edestrand och Helena Ullstrand.
Boken kryllar av vackra bilder, smarriga recept, levande berättelser om eldsjälar och massor av inspiration. Varje marknad har röstat fram en medlem som fått ett eget kapitel i boken.

Marknaden i Mariefred (där jag varit med i sommar) är representerad av Sjöbris, Hugo och Lena Rundberg, som fiskar och tillagar fisk som de säljer i sin Gårdsbutik vid brofästet i Stallarholmen. Väl värd ett besök!

Ett annat kapitel har tillägnats Igelsta Blomsterodling utanför Västerås. De finns representerade på flera marknader bl a Mariefred och jag har därför sett deras vackra blomsterprakt på nära håll.

En scanner hade gjort boken bättre rättvisa, men jag har tyvärr ingen sådan.

Om ni vill köpa en bok föreslår jag att ni går in på Bondens Egen Marknads hemsida och tittar var er närmaste marknad finns. Ännu återstår några helger (tom 4 oktober i Mariefred). Boken kommer även att finnas i bokhandeln.

Må så gott,

Viktoria

2 kommentarer:

timelesshome annika sa...

Vet inte om mitt mail gick fram .Jag har sett en väska du kan väva och jag skall försöka rita och göra en beskrivning om du är intresserad.
Tack för boktipset.
Kram annika

Annika sa...

Vilken vacker bok du visar oss... o du... det SKA bli bilder från vävstugan.... men jag är ingen van bloggare så jag glömmer den där kameran hela tiden.... just nu har vi 3 trasmattvävar, 2 löpare, en gardin o två glesripsvävar på G... sen har jag målat lite o pysslat... har ju ganska nyligen flytta så allt är inte på plats än:) men kaffebordet är klart:) Kram Annika....
Ps... det ska bli en gungstolsmatta med inslag av Fantti... de ska sitta "löst" en o en avklippt inslag med lite mellanrum.... tror nog att det kan bli ganska häftigt....